Pozvanie na kurz Filip som dostal od kamarátky ešte v lete 2016. V tom období som mal zdravotné aj súkromné problémy. Bol som v čase čerstvo od obrátenia, preto som stále hľadal  cestu, ako sa hlbšie priblížiť k Pánovi.

Pred kurzom som bol nervózny, tak som si prečítal na internete približný obsah kurzu. Od prvých chvál, ktoré som na kurze zažil, som bol šťastný, že som sa tam konečne ocitol. Aj keď je kurz veľmi jednoduchý na pochopenie základných princípov kresťanskej viery, bol pre mňa obrovským prínosom.

Počas druhého dňa kurzu sme dostali inštrukciu, aby sa každý z nás išiel modliť osobnú modlitbu. Vtedy som sa prvýkrát od obrátenia dokázal rozprávať s Bohom Otcom úprimne a povedať mu všetko, čo som mal na mysli. Počas chvál som cítil prítomnosť Ducha Svätého, s ktorým som dovtedy prakticky nemal žiaden vzťah. Keď sa za mňa modlili ľudia z tímu, pocítil som teplo na celom tele.

Filip_Januar (6)

Po kurze Filip som absolvoval ďalšie kurzy a môj vzťah so živým Ježišom sa posunul o dosť ďalej. Nedávno pri adorácii sa ma Pán dotkol. Mal som pocit, že mi duša vyletí z tela. Bolo to počas čítania môjho obľúbeného žalmu 23, ktorý mám v záľube už od obrátenia.

Vďaka milostiam od Pána sa mení moje správanie, ale aj správanie ľudí okolo mňa. Čím viac mám otvorené srdce a čím viac času dám ja Pánovi, tým viac milostí dostávam. Skús to aj ty a prihlás sa na kurz.

Karol