Tomáš pokračuje v Seminári Evanjeliová prosperita. Témou je tentokrát duchovná prosperita veriacich. V Rim 8:16 čítame o existencii dvoch duchov: „Sám ten Duch spolu svedčí s naším duchom, že sme deťmi Božími.“ Zámeno „náš“ jednoznačne označuje nášho ľudského ducha a odstraňuje akýkoľvek dôvod na pochybnosti o skutočnosti božského Ducha ako aj ľudského ducha.

Mnohí, aj napriek tomu, že sú kresťanmi už veľa rokov, dvoch duchov v týchto veršoch nikdy neuzreli. A pritom ide o základnú pravdu týkajúcu sa Boha, jeho úmyslu a našej kresťanskej skúsenosti. Čo znamená., že nás Boží úmysel je, aby náš duch prosperoval?

Pri našom kresťanskom napredovani sa často vraciame k životu duše – k starému životu, kedy sme kráčali len podla duše. Niekedy chodíme podla ducha, inokedy podla duše, nevieme, čo duch vyžaduje, nemame preňho cit. Ducha prirodzene obmedzujeme a nechávame jednať našu dušu v domnení, že takto je to správne.

Pripojte sa k nám v modlitbe a posilnite sa Božím Slovom spolu s nami :) Zapnite si titulky s textami piesní v pravom dolnom rohu.  Téma je prednahratá tradične v utorok, premiéra je dnes vo štvrtok 10.12. o 20.00 hod.