(Prinášame vám sériu zamyslení od nášho drahého o. Fabrizia. Jednotlivé témy publikuje v španielčine na svojom Facebooku, toto je prvé z nich.)

Neviem presne v akej konkrétnej situácií sa teraz nachádzate, ale som si istý, že ak sa nachádzate v nejakom probléme, či neznámej situácií, určite sa nachádzate v okolnostiach ZMENY. Ak ťa však Boh volá k zmene, určite ti dá silu svojho Ducha, aby si dosiahol a konfrontoval sa s touto zmenou v postoji viery.

Chcel by som ti ponúknúť 4 odporúčania preto, aby si sa vedel pripraviť na zmeny, ktoré nastanú. Poďme si teda rozobrať to prvé.

ZMENA SKÔR, ČI NESKOR PRÍDE, ČI SA TI TO PÁČI, ALEBO NIE
Ak si hovorím ,, toto je to, čo som doteraz vždy robil a stále mi to fungovalo, takže pri tomto spôsobe ako to robím, zostanem naďalej”.

Mrzí ma to, ale takýto, až takpovediac ochromujúci postoj je jednoducho úbohý. Zmena je v tomto prípade nevyhnutná. Vieme však, že jediná istá vec je tá, že zajtrajšok bude iný. Je však isté, že zmena určite príde, či sa ti to páči, alebo nie.

Si ten ktorý sa jej radšej vzoprie, alebo ju príjme? Budeš radšej plakať nad rozliatým mliekom, alebo to vezmeš do svojich rúk a budeš víťazom nad svojim životom.
Ak správne zmýšľame, nemali by sme sa zamýšľať nad tým, či sa ZMENÍM, ale KEDY a AKO sa zmením.

ross-findon-mG28olYFgHI-unsplash

Mnohí z nás sa nachádzame vo fáze života, kedy si uvedomujeme, že sa niečo rapídne deje s našim telom. Tvoria sa nám vrásky, priberáme a nevieme sa napriek snahe zbaviť nadbytočných kíl, naša pokožka stráca postupne pružnosť, už nie je taká akou bola kedysi.

Niektorí z nás však akosi nevieme prijať túto skutočnosť a tak sa tým všetkým začneme veľmi zaoberať, až nakoniec strácame podstatu tohto významného a krásneho obdobia nášho života.

No je tu jeden fakt, že napriek nášmu zameraniu sa na tieto veci, zmena skôr, či neskôr nastane.
Ak sa chceš naozaj pripraviť na zmeny vo svojom živote tak, aby boli pre teba požehnaním, nebráň sa im, nebuď zameraný len na tie malé nedostatky, ktoré časom do života aj tak prichádzajú, ale ich akceptuj, príjmi ich a buď za toto obdobie a to všetko vďačný. Využi tak svoju zrelosť, nakoľko najpravdepodobnejšia skutočnosť je tá, že tie veci raz prídu, či sa ti to páči alebo nie.

Tak ako to raz niekto veľmi pekne povedal: “Nemôžeš zastaviť vlnu ktorá prichádza, ale môžeš sa na nej naučiť surfovať”.
Nauč sa surfovať na vlnách zmien tak, aby ťa doviedli na cestu do Pánovho požehnania.

Žehnám ti na tvojej ceste a prajem ti nádherné surfovanie na jeho vlnách.

Fabrizio Ballanti