Narodil som sa v meste, ktoré je prístavným mestom v Taliansku, v Ancone a od detstva ma vždy zasahoval jeden morský úkaz alebo fenomén, ktorý sa opakoval každý deň. Boli to vlny.

Videl si niekedy vlny? Toto je ten obraz o zmene. Rozhodujúce okamžiky v našom živote sú tými chvíľami nastávajúcej zmeny. Je to len otázkou času kedy k ním dôjde, tak prečo sa nerozhodnúť? Prečo to všetko nevziať do svojích rúk a zobrať za to zodpovednosť?

Otázka, ktorú si musíme klásť by mala znieť skôr takto: Budem to ja kto sa postará o zmenu, alebo tá zmena prevezme kontrolu nado mnou? Môžete nechať zmenu, aby vás položila, alebo ju môžete využiť a nechať ju, aby vám pomohla a urobila z vás lepšieho človeka.

K tomu je potrebné mať postoj viery. Musíte si byť však istí, v čom je rozdiel.

Na záver je dôležité mať na pamäti, že nikdy nemôžeme byť tými, alebo sa stať takými, akými by sme mohli byť, ak nevieme čo si Boh pripravil pre nás, ak zostávame rovnakí. Dnes môžete urobiť rozhodnutie, ktoré bude mať výrazne plodný vplyv na celý váš život (aj keď z neho budete mať možno závrate alebo strach).

A ak tá zmena prebehla úspešne, určite sa otočíte, aby ste sa na ňu pozreli a nazvali ju „RAST“.

„Všetko môžem v tom, ktorý ma posilňuje “

Fil 4:13

Žehnám ti!
Fabrizio Ballanti

Táto téma je súčasťou série prekladov zamyslení od o. Fabrizia